Een tafel reserveren

Lees voor je reserveert eerst hieronder op welke manier we vanaf 1 juni werken.

Er is alleen toegang mogelijk met een online bevestigde reservering. Dit geldt voor het diner, maar ook als je op vrijdag- of zaterdagavond na 22.00 uur wilt komen borrelen. We mogen maximaal 30 gasten tegelijk ontvangen.

Dineren

Om toch wat meer dan 30 gasten per avond te kunnen bedienen, gaan we werken met vaste tijden:

  • van 17.00 tot 19.00
  • van 17.30 tot 19.30
  • vanaf 19.00
  • vanaf 19.30

Wanneer je op vrijdag- of zaterdagavond om 19.00 of 19.30 komt eten, is je tafel tot 22.00 beschikbaar. Wanneer je langer wilt blijven zitten, dien je nog een extra reservering te maken om na 22.00 te kunnen blijven borrelen.

 

Borrelen

Op vrijdag- en zaterdagavond kun je ook een tafel reserveren om te komen borrelen! We werken met vaste tijden:

  • van 22.00 tot 23.00
  • van 23.00 tot 0.00
  • van 0:00 tot 1.00
  • van 1.00 tot 2.00

Uiteraard kun je meerdere blokken tegelijk reserveren. Per blok hanteren we een minimale besteding van €10 per persoon.
Er mogen maximaal twee gasten aan dezelfde tafel zitten, behalve wanneer alle gasten tot hetzelfde huishouden behoren.

Controle

De politie en boa’s gaan groepjes gasten vanaf drie personen actief controleren. Wanneer blijkt dat die personen niet tot hetzelfde huishouden behoren, volgt voor elke gast afzonderlijk een boete en voor ons ook. Uiteraard willen we dat voorkomen dus we nemen alleen reserveringen aan van twee personen, tenzij het ons aannemelijk lijkt dat een groter aantal gasten tot hetzelfde huishouden behoort.

Bij de entree stelt de gastheer/-vrouw aan iedere gast een aantal vragen om zeker te zijn dat er geen symptomen van Corona zijn of zijn geweest. Bij twijfel zijn we verplicht om het hele gezelschap te weigeren.

Looproutes

Om het kruisen van gasten te beperken, hebben we de ingang en uitgang van elkaar gescheiden en binnen vaste looproutes ingesteld. Alle tafels zijn van elkaar gescheiden door stevige tussenschotten. Er zijn alleen zitplaatsen aan tafels, niet aan de bar.

 

Toiletbezoek en rookpauze

Gasten dienen gedurende hun bezoek zoveel mogelijk aan tafel te blijven zitten. Van tafel gaan voor een toiletbezoek dient in overleg met het personeel te gebeuren zodat er zich maximaal één gast tegelijk in de toiltgroep bevindt.

Van tafel gaan om buiten te roken is uiteraard toegestaan, maar wel in overleg met het personeel zodat voorkomen kan worden dat er teveel gasten tegelijk door de zaak lopen. Bij terugkomst dient men achteraan aan te sluiten bij de eventuele rij bij de ingang. Snel de wachtenden in de rij passeren is vanwege de verplichting om afstand tot anderen te houden, niet toegestaan.

Hygiënische maatregelen

Personeel dat Coronaklachten heeft of die in de afgelopen 14 dagen heeft gehad, wordt niet ingeroosterd. Het personeel werkt niet met handschoenen en mondkapjes maar wast regelmatig de handen. Ook hebben we in de keuken en achter de bar veel flacons met desinfecterende handgel staan, waar onze medewerkers veelvuldig hun handen mee reinigen.

Tafels, stoelleuningen, deurklinken, handgrepen, toiletten, menukaarten en andere veel aangeraakte voorwerpen worden gedurende de avond meermaals gereinigd met desinfecterend schoonmaakmiddel.

 

Wij vragen om jullie begrip en medewerking

Bovenstaande maatregelen maken een bezoek aan de horeca, maar ook het werken erin, een stuk minder vrijblijvend. We hopen dat jullie begrijpen dat we deze regels alleen maar toepassen omdat we daartoe verplicht zijn. Daarom vertrouwen we op jullie begrip en medewerking. Het zal van ons allemaal wat aanpassing vragen maar we zijn ervan overtuigd dat wij er samen met jullie nog steeds een ontzettend gezellige avond van gaan maken! Tot snel!

Eetcafé de Knijp Gorinchem
Langendijk 53
4201 CG Gorinchem

Telefonisch te bereiken op openingsdagen vanaf 15.00 uur:
0183 – 63 35 40